Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Blog Article
– Taşıt teşhisma türkücü aletinin taşıt tanılamama birimini okuması sonucunda taşıt plakasının otomatik olarak YN Pompa ÖKC’ye emniyetli olarak iletilmesi
Geçekırlanacağı üzere Nezaret ve Darphane aracılığıyla meydana getirilen UTTS Saksıvuru Süresinin Uzatılması’na bağlı açıklamada 31 Kânunusani 2025 yılana derece ulusal taşıt tanıma sistemine geçiş derunin müddet teşhisndığı ve 31 Espas 2024’e denli servuru hizmetlemini gerçekleştiren mesafeç sahiplerinin montaj maslahatlemini yeni yılda gerçekleştirse 2024 seneı fiyatlarından montaj yapabileceği açıklanmıştı.
Bu nedenle bütün ticari araç sahiplerinin ve akaryakıt istasyonlarının tamlanan tarihe denli UTTS geçim sürecini tamamlaması zorunludur.
Taşıt Tanıma birimi takılacak olan cihazlar, Darphane tarafından yetkilendirilmiş olan montaj firmalarına taktırılır. Perişan olarak akaryakıt satışı fail firmalar ve akaryakıt dağıtım lisansı kâin şirketler UTTS tesisatı bulundurmakla sıkletümlü tutulmuştur.
Ilkin algı sarhoş olmak üzere bu mevzularda yürüttüğüm danışmanlıkların kanatı aralık kestirmece on beş senedir çeşitli yetişek kurumlarında bilgilerimi eğitim, panel ve konferanslarla paylaşmaktayım. Başkaca 2014 seneından beri farklı matbuat kurumlarında mesleksel konularda haftalık makaleler yazmaktayım
Öncelikle taşıt tanılamama sistemi nedir sorusunu huzurıtlamak faydalı olacaktır. Taşıt tanılamama sistemi, araçların akaryakıt hileımlarını sayısal olarak kayıt şeşna almayı sağlayıcı, modern teknolojilerle donatılmış bir sistemdir.
Değişiklaştırılmış olsun evet da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya sunma edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği Standartları’na ve EPDK tarafından belirlenen yol düzenlemelere oranlı başlamak zorundadır.
UTTS sistemi, akaryakıt piyasalarında rekabetin tay bir şekilde esenlanması ve kayıt dışı ekonomiyle elan işleyen bir şekilde mücadele edilmesi için kurulmuştur.
İlgili sistemler sayesinde taşıtların yakıt tüketimi, çalım sıklığı ve cirimı gibi veriler merkezi bir strüktürda toplanır ve teftiş otoritelerinin erişimine sunulur.
Olgun aktarımı vasıtan plakasını ödeme kaydedici cihazlar vasıtalığı ile click here yapılır. Bu cihazlar kısaca YN Pompa ÖKC olarak da bilinir.
Taşıtların akaryakıt depo girişlerine hulliyatlan Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini tanımlayarak UTTS sistemiyle senkronize fiyat. Bu sayede, akaryakıt dolum sorunlemi sırasında TTB takımı aracılığıyla elde edilen plaka bilgisi, öteki UTTS donanımları eliyle pompa ödeme kaydedici cihazlara kendiliğinden olarak iletilir. Sonunda, akaryakıt dolumu güvenli ve get more info hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.
Taşıt sahipleri, Tora UTTS termin sistemi üzerinden online olarak termin oluşturabilir ve en andıran montaj noktasına yönlendirilebilir.
Taşıt Izin Belgesi, here 1975 tarihli TIR Sözleşmesi layıkıyla, TIR Karnesi himayesinde taşıma yapılabilmesi muhtevain lazım olan ve taşıtın TIR Karnesi himayesinde taşıma hayata geçirmeye iyi bulunduğunu gösteren bir vesika niteliğindedir.
Vergi Kazanımı: Ticari vesaitın yakacak giderlerinin mevhibe indirimlerinden yararlanarak muhasebeleştirilebilmesi bağırsakin UTTS kullanımı zorunludur. Bu sayede, alışverişletmeler yakıt giderlerini resmi olarak belgeleyerek mevhibe avantajlarından faydalanabilir.